
Съвети за обзавеждане на заведение за хранене
Когато отваряте заведение, ще имате много въпроси, когато става въпрос за вземане на важни решения, преди дори да отворите. Един от многото въпроси, които ще възникнат в началния етап, е да решите какви мебели да използвате. Той е съществен фактор, тъй като мебелите оказват влияние върху настроението на клиентите ви.
Препоръчваме ви да се включите в безплатното обучение по Въведение в Интериорния дизайн, където, ще научите какви са важните правила, които трябва да спазвате, когато обмисляте разположението на мебелите си и техния вид и размер.
Мебелите са важна съставка в рецептата, за успех за ресторанта. Независимо дали отваряте нов ресторант или ребрандирате, мебелите играят голяма роля в усещането, атмосферата и цялостния характер на пространството. Декорът на ресторанта е от жизненоважно значение, за възприемането на клиентите на заведението. Дизайнът и обзавеждането служат като сигнал за това, какво качество трябва да се очаква.
Източник: www.blog-publisher.com
Само като погледнете през прозореца на ресторант, създавате впечатление за това какъв вид е заведението. Само помислете за верига за бързо хранене и сравнете декора, с този на ресторант със звезда в Мишлен. Изборът на обзавеждане рисува картина, какво да очаквате по отношение на вида кухня, стандарта за обслужване на клиентите и цената, която очаквате. Всичко това е жизненоважно, за привличането на целевия ви клиент.
За ръководителите на заведението има много функции, които трябва да имат предвид при закупуването на мебели. Мебелите трябва да са удобни за клиентите, трайни, функционални, да съответстват на желаната атмосфера и да бъдат визуално привлекателни. Има редица области, които трябва да се обмислят, преди да закупите мебели за ресторанта. Някои от най-често срещаните въпроси, включват: Каква е кухнята на заведението? Коя е вашата аудитория? Какъв е вашият бюджет? Колко голямо е пространството? Какво е вашето желано оформление?
Източник: www.mobitec.be
За да започнете, трябва да си представите каква бихте искали, да бъде темата на вашия ресторант. Това ще бъде полезно при съчетаването, с подходящите мебели. Надяваме се, че вече имате представа какъв тип ресторант ще управлявате. Италиански? Американски? Или може би традиционен британски ресторант? Оттук трябва да прецизирате тази идея и каква аудитория искате да привлечете.
Седнете и проучете внимателно различните пазари, конкуренцията и възможните пропуски на пазара за местоположението, което отваряте. Всичко по-горе, ще повлияе на избора на мебели. Всичко е свързано. Като пример, американска трапезария, която привлича младите хора, не трябва да използва столове от тъмен дъб, задна страна и правоъгълни маси. Вместо това той трябва да представя оригинална атмосфера за вечеря, от 50-те години на миналия век с традиционните червени и бели или черно-бели кабини с алуминиеви маси.
Източник: www.i.pinimg.com
Когато отивате да изберете мебелите си, забравете за личния си вкус и се съсредоточете, върху създаването на желаната атмосфера. Определянето на точния характер, който искате да създадете във вашето заведение, трябва да бъде на преден план при решенията за закупуване на мебели.
Избор на най-добрите столове
Има единични столове, табуретки, кабини, дивани или комбинация от всички тях. След това трябва да решите дървени, кожени, метални или пластмасови. За пореден път вашите решения, трябва да са в съответствие с желаната атмосфера и тема. Като пример, диваните и кабините се вписват добре в подходящ, за семейството ресторант и ежедневни заведения. Семействата обикновено предпочитат седалките на кабинките, тъй като добавят интимност на храненето. Също така е по-вероятно да видите този тип места за сядане, в по-ежедневни ресторанти. Въпреки това, елегантните, кожени столове са по-добър избор за изискани заведения.
Източник: www.stil-m.com
Размерът на ресторанта, също играе роля в решението. Ръководителите на заведенията, ще искат да увеличат максимално броя на възможните места, без да пренаселват салона. Кабинките са добър вариант, ако пространството е ограничено. Дори да е малко пространство, препоръчително е да има поне няколко единични стола. За по-небрежен дизайн на ресторант, може да се изкушите да използвате дивани в определени зони. Диваните често се съчетават, с ниски маси за хранене. И накрая, не е добра идея да купувате столове за ресторанти, без да имате предвид и избора на вашата маса. Столовете трябва да се поберат под масата, а дизайните трябва да съвпадат.
Как да изберем най-добрите маси
Размерът на масата е критичен фактор, при закупуването на мебели за заведение. Да, може да събирате маси, ако пристигне голяма група хора, но това може да повлияе на оформлението и потока на ресторанта. Помислете дали вашите клиенти, ще имат удобно изживяване за хранене в пространството, което имат. Вероятно е стилът на масата за хранене, който решите, да бъде в различни размери. Полезно е да получите смес от размери, така че да може да се погрижите за различни по големина групи. Последното нещо, което бихте искали, е да загърбите голяма група, защото просто не можете да маневрирате с оформление, за да ги впишете.
Източник: www.stil-m.com
Квадратните маси са най-популярната форма. Те могат да се използват самостоятелно, за да се погрижат за двама или четирима гости или могат да бъдат изтласкани заедно, за да се погрижат за по-големи групи. Правоъгълните маси са идеални за заведения, където се очакват по-големи групи. Кръглите маси имат място, в по-небрежни заведения. Кръглите маси се разглеждат като по-социални и са многостранни по смисъла, че клиентите могат да се придърпат до толкова столове, колкото желаят. Аудиторията, към която ще насочва вашия ресторант, трябва да определи вашето решение за размера и функционалността на трапезните маси и оформлението.
Източник: www.dspncdn.com
Разположението на вашето заведение, е толкова важно за вашите гости, колкото и за вашите сервитьори. И двамата трябва да се движат свободно в ресторанта, така че рискът от злополуки да е нисък. Освен аспекта на безопасността, ако сложите твърде много маси в дадена зона, клиентите ще се чувстват неудобно, а ресторантът ще изглежда препълнен. Ако обаче има твърде много празно място, вашето заведение ще изглежда празно и непопулярно. Освен това ще загубите от печалбите, като не оптимизирате правилно пространството на вашия ресторант.
Източник: www.i.pinimg.com
Всички мебели, ще бъдат използвани и се очаква да издържат на изискванията. Мебелите за заведения обаче, живеят още по-взискателен живот от мебелите за жилищата. Постоянната употреба и придвижване, означава, че ако не се поддържа добре, може да бъде редовна покупка. За да не се налага да купувате нови мебели на всеки няколко години, ключът е да се гарантира, че мебелите са проектирани добре и са трайни.
В крайна сметка всичко зависи от това, какво впечатление искате да оставите в клиентите и как искате, да се позиционирате на пазара. Отговорите на всеки ресторант, ще варират според тези въпроси, така че е невъзможно да се даде цялостна преценка.
Източник: www.bkhome-furnishing.com